Menu

Snertmiddag

Het is zo’n grijze dag in december. Niet koud en niet warm, geen regen en geen zon. Typisch een dag voor een snertmiddag. En hoewel erwtensoep lang bekend stond als armeluisvoedsel is er aan deze gevulde soep niets arms. In tegendeel. Het woord snert komt van ‘snerten’ wat soep maken van vlees betekent. Er heeft […]

Continue Reading

Tijd

Het mooiste woord op een na van 2014 is moestuinsocialisme. Dat deed me meteen denken aan mijn opa. Hij was groenteboer in Kapelle en achter de winkel, die mijn oma bestierde en de schuur waarin de wagen stond waarmee hij leurde, hield hij een moestuin. Dat leuren ging vroeger met paard en wagen. De groenten […]

Continue Reading

Terroir Walcheren en Noord-Beveland

Op 22 april 2015 is Terroir Walcheren en Noord-Beveland gepresenteerd bij het Aspergepunt te Middelburg en ligt het boek,  een samenwerking van Martien Luteijn, Wieny de Brabander en ondergetekende, in de Zeeuwse boekhandels! En natuurlijk bij alle deelnemende producenten.  

Continue Reading

Over Margot

Margot Verhaagen is een communicatieve duizendpoot. Op het gebied van culinaire zaken en lokale producten is ze een echte kenner. Van koken weet ze best veel, maar de echte kok in huis is Man. Door haar nieuwsgierigheid en brede interesse komt ze overal. Maakt ze met iedereen een praatje en hoort ze veel. Het liefst […]

Continue Reading