Menu

De Zeeuwse kust waar de mensen onbewust zin in mosselfeesten krijgen

‘Het is een mooi mosselseizoen,’ aldus mosselvisser Jos Steketee. ‘De mossel is goed van kwaliteit en heeft veel vleesgewicht in de schelp. Al blijven we natuurlijk volledig afhankelijk van de natuur,’ zo stelt hij. ‘De boeren kunnen tussentijds mesten of beregenen, wij moeten maar afwachten hoe het met de mossel gaat. Zo moet het bijvoorbeeld […]

Continue Reading

Ik was bij de makers van Noets

  Ze zijn af en toe zelf nog een beetje overdonderd over het succes van hun brood-en cake mixen. Nathalie Urgert en Hans de Jonge uit Wissenkerke zijn van Noets. Noets is een koosnaampje dat Nathalie ooit van haar nichtjes kreeg. Al langer was zij met eten bezig. Zo was ze een van de eersten […]

Continue Reading

Van haver tot gort

Havermout is helemaal in. Zelf eet ik het als ontbijt ieder dag en dat vult lekker. Ik eet het met walnoten en gedroogde abrikozen. En gekookt in amandelmelk. Heerlijk Tot de lunch heb ik dan geen honger. Nu is er ook Zeeuwse havermout. Van een oud Zeeuws haverras. Midden in de polder van Noord-Beveland plek ligt […]

Continue Reading

zaaien en oogsten

Oogstfeest op Oostkapelle. Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland organiseert dit samen met  boeren aan de Aagtekerkseweg. Mooi om te zien hoe alles in zijn werk gaat. En hoeveel stof dit met zich meebrengt. Zeker nu het zo droog is. In de bodem lopen grote scheuren. De Visser uit Ritthem loopt nog in de traditionele klederdracht […]

Continue Reading

Domweg gelukkig in de Pluktuin

Wat is het mooi in de Pluktuin bij Aagterkerke. Rijen bloem bedden in alle kleuren van de regenboog staan over het land verspreid. Keurig onderhouden, dat wel. Maar niet te netjes. Gewoon paadjes door de bloem bedden heen en overal mag je komen. Dat is ook zo leuk. Het is vrij toegankelijk. Je krijgt een […]

Continue Reading

Zeewier is eten van de toekomst

Je zult maar zeewier snijder zijn. Ik zou er wat voorgeven. De hele dag op pad  langs de slikken en de schorren van de Oosterschelde. Dat is geen straf, al hoewel het in de zomer natuurlijk leuker werk is dan in de winter. Dat geef ik ogenblikkelijk toe. Maar toch. De hele dag bezig met […]

Continue Reading