Menu

Stoofperen; een heerlijk herfst hapje

Bij mijn ouders in de tuin staat een boom vol met stoofperen. Zwijndrechtse wijnperen. Ieder jaar hebben ze er een grote oogst van en wij genieten daar van mee. Mijn vader en moeder schillen de meeste van de peertjes zelf en stoven ze dan. Ook voor ons. Dat is heerlijk want hun huis ruikt dan […]

Continue Reading

Herfst, herfst wat heb je te koop? Eend!

De herfst is niet zo mijn ding; mist, waterkoude en sombere regendagen. Kale bomen en lege klei akkers die gelijkmatig omgeploegd, wachten op het voorjaar. Bladeren en uitgebloeide planten in de tuin die weggewerkt moeten worden. En de opmaat naar de winter. Waar ik altijd nog meer tegen op zie om het simpele feit dat […]

Continue Reading

Te lekker om te strooien: Pepernoten!

De pepernoot behoort tot de Nederlandse tradities. Nergens anders ter wereld worden pepernoten gemaakt of gegeten. We eten er gemiddeld zo’n slordige 3,5 miljard per jaar. Kruidnoten, peperbollen en pepernoten worden vaak door elkaar gehaald. Volgens de bakkers heten de speculaasbolletjes kruidnoten; de brokken van taaitaai heten pepernoten en peperbollen worden gemaakt met roggebloem en […]

Continue Reading

Kool is cool

Tijdens mijn wekelijkse hardlooprondje met mijn loopvriendinnen, zie ik de natuur veranderen. De bomen volg ik van de bloesem tot de appel. Het graan zie ik als van pas ingezaaid tot goudgeel verkleuren en ik ben steevast blij dat de koeien in het voorjaar weer de wei in mogen dartelen. Dat maakt dat het hardlopen […]

Continue Reading