Menu

Even lekker wierewaaien

‘Wie aan een gebreksziekte lijdt, wende zich tot het voedsel der zeemeerminnen.’ Dat staat in een kruidenboek uit 1928, maar voor Ellen Schoenmakers en Guido Krijger uit Middelburg is het hun dagelijkse werk. Ze noemen zichzelf wierewaaiers en ze hebben een vergunning om zeewier in de Oosterschelde te oogsten. Ze doen dat dan ook wekelijks. […]

Continue Reading

tijd

Vroeger aten we altijd van het seizoen en soms uit de moestuin van mijn opa. Hij was groenteboer in Kapelle. Oma stond in de winkel. Achter de winkel was de schuur waarin de (aard)appelen en de kolen lagen. En daar stond ook de wagen waarmee mijn opa leurde. Dat leuren ging vroeger met paard en […]

Continue Reading

Oosterschelde kreeft is de moeite van het omrijden waard

Gisteren was het weer zover; de start van het kreeftseizoen wordt feestelijk gevierd op de Oosterschelde, vlakbij Zierikzee. Het eerste exemplaar wordt onder luid getoeter van een keur aan vissers boten, omhoog gehesen uit het water door visser Gerrie van den Hoek. Een echt Zeeuws streekproduct, die kreeft en inmiddels wijd en zijt bekend om […]

Continue Reading