Menu

Strobranden van het varken – Culinair Erfgoed

Het lijkt wel alsof iedereen dezer dagen alleen superfood eet en koolhydraten mijdt. Brood is van veel menu’s afgehaald en iedereen kookt ineens met sumak in plaats van zout en peper en op een borrel schenkt men alleen nog maar verse smoothies Gelukkig keert het tij. Juist oude methoden, smaken en technieken zijn weer terug […]

Continue Reading

Vegetarisch

In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees een vegetarisch recept met boerenkool. Lekker, snel en gezond en hip. Wat wil een mens nog meer? Gezond eten! Tijdens mijn wekelijkse hardlooprondjes met mijn loopvriendinnen, zie ik de natuur veranderen. De bomen volg ik van de bloesem tot de appel. Het graan zie ik als […]

Continue Reading

Snertweer

Ijs- en ijskoud weer met een koude snij wind. Dan krijg je vanzelf ineens zin in stampotten, spek, rookworsten en natuurlijk erwtensoep. Het woord snert komt van ‘snerten’ wat soep maken van vlees betekent. Er heeft voor mij lang een negatieve geur om snert gehangen. Niet in de laatste plaats door de soep die vroeger […]

Continue Reading