Menu

Zeeuwsche Zoute wordt op ambachtelijke wijze gemaakt.

Zeeland kent een lange traditie met zout. Al in de Romeinse tijd werd het uit de zee gewonnen, later werd zout gewonnen uit afgegraven en verbrand veen. Uiteindelijk ging de Zeeuwse zoutindustrie als een nachtkaars uit. Toch is er nu, op initiatief van Christian Clerx weer een Zoutziederij in Zeeland, en wel in Bruinisse. “Ik […]

Continue Reading

Spruitentijd

Gezond eten en leven en je immuunsysteem een boost geven is juist nu heel belangrijk. En wat is er nu gezonder dan spruitjes? In 100 gr. spruiten zit bijvoorbeeld meer vitamine C dan in sinaasappels. Daarnaast bevatten ze magnesium, kalium, foliezuur en vezels. “Weliswaar kun je het hele jaar door spruiten kopen,” aldus spruitenkweker Gilles […]

Continue Reading

Zeeuwse Bruine bonen zijn hip, gezond en duurzaam

Misschien nog wel actueler dan ooit in deze coronatijden; het eten van minder vlees. Een plantaardig dieet is nu eenmaal gezonder, niet alleen voor jezelf maar ook voor de aarde om ons heen. Martijn Buijsse, adviseur bij FarmUp over Zeeland bonenland. Zeeland is immers de grootste producent van bruine bonen in Nederland.  Een mooie aanleiding […]

Continue Reading