Hamburger

Een tijdje geleden was ik in London, een heerlijke stad met kunst, cultuur, markten en trends Vanzelfsprekend moet je dan ook een keer of wat uit eten. Dat was niet moeilijk, overal de meest leuke eettentjes en koffiebars. Soms zo leuk dat we niet konden kiezen. Zowel zaakjes van ketens als van kleine zelfstandigen. En bijna altijd biologisch, uit de buurt van deze stad. Vaak met zelf gebakken en met liefde klaar gemaakte producten. Of duurzaam verpakt met een verantwoording erop. Veel salades en smoothies op de menukaarten en smullen maar. De zaken waren vaak bijzonder, verantwoord en gezellig ingericht, met een duurzame uitstraling. Hip en heel gezond dus. Ineens viel het ons op dat MacDonalds schril af stak tegen deze moderne, gezonde zaakjes. Felle kleuren, alles van plastic, een rare grote clown voor de deur. Totaal onaantrekkelijk zag het eruit. Dat alles verpakt is in doosjes en bakjes daargelaten. We hadden het ineens door en het stond laatst ook in de krant, MacDonalds mist de boot. Er blijkt in de frites van MacDonalds trouwens veel meer dan alleen aardappel te zitten. Collagenen en plastic voor de stevigheid en suiker voor de kleur. Nergens op de doosjes is te vinden wat er precies in de hamburger zit, die steeds taaier en platter lijkt te worden.

Overigens is een goede hamburger maken een koud kunstje en de Mannen zijn er dol op. Meng voor 4 personen een pond rundgehakt met een ei, een beschuit, wat kappertjes, klein gesneden uitjes en zout en peper. Vorm er vier ballen van en druk deze plat. Goed bruin bakken in een klontje boter. Intussen een paar sneden grof bruin brood roosteren en besmeren met wat mayonaise en Zeeuwse ketchup. Beleg het brood met wat slablaadjes en een paar plakjes tomaat. Haal de burgers uit de pan en bak in de boter nog wat uienringen licht aan. Voor de liefhebber kan er nog een spiegelei bij worden gebakken en salade worden bijgemaakt. Leg de burger tussen twee sneden brood en beleg eventueel met een paar plakken boerenkaas. Snij de broodjes diagonaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *