Stalletjes

Hoe leuk is het dat er overal stalletjes langs de weg staan met de meest prachtige en lekkere producten, zo van het Zeeuwse land. Verser kan niet en vaak zijn deze producten helemaal niet duur. Augustus is niet voor niets de oogstmaand. Toen de Mannen nog Mannetjes waren en ik vaak met hen ging fietsen maakten we er een sport van om op deze manier boodschappen te doen. Boontjes, bloemkool, aardappelen, komkommers, pruimen, eieren en soms zelfs ook zonnebloemen. Als we dan thuis de tassen uitpakten voelden we ons de koning te rijk. Een vriendin, die oorspronkelijk uit Zeeland komt maar nu in Rotterdam woont, heeft op een prachtige plaats aan de Schouwse kust een bijzondere pipowagen staan, verstopt tussen de bomen in een oude boomgaard. Zij vertelde me afgelopen week dat ze  graag de weggetjes in de omgeving af speurt om inkopen te doen. Zij vond in de buurt een stalletje met courgettes en maakte er een courgettesoep met grijze garnalen mee. Een recept wat ook op de camping te maken is. Makkelijk, lekker en vooral leuk na zo’n fietstochtje. Smoor een sjalotje, 2 tenen knoflook en een stukje geraspte gember in wat boter met olijfolie. Was 2 of 3 middelgrote Zeeuwse courgettes, snij ze in kleine blokjes en laat ze even meesmoren. Maak van 2 groente bouillonblokjes en kokend water een liter bouillon en voeg dit er bij. Is de courgette gaar, doe er dan een flinke scheut room, zout en peper bij en maak alles fijn met de staafmixer. Zet 4 kommen klaar en leg in iedere kom wat fijn gesneden koriander en wat Zeeuwse garnalen en schenk daar de soep op. Een echt zomers soepje.