Kreeft

Van alle sterrenbeelden vind ik de kreeft het smakelijkste. Zelf ben ik een echte waterman. Niet dat ik nu heel erg in de astrologie geloof, maar in de omschrijvingen van deze personen herken ik mezelf toch wel enigzins. IK heb ook wel eens mijn sterrenbeeld laten trekken. Geboortedatum, plaats en tijd en dan maar kijken wat er uit die mix komt. Beste interessant. Een van de Mannen is kreeft trouwens. Dat zijn verzorgende types, best netjes en …

Toch zie ik liever een kreeft op het bord. Of zo uit de hand Ooit in Indonesie, jaren geleden bestelden we een kreeft ‘s ochtends vroeg op het starnd bij een vissersman. IN de maadag kwam hij terug van de vangst, driupend van het water. Hij stelde voor dat hij de kreeft ook voor ons zou bereiden. Dat leek ons een goed plan. Ik geloof niet dat ooit een lekkerder kreeft at dan toen daar in the middle of nowhere ergens in Indonesie. OP de barbecue, met de plaatstelijke specerijen en natuurlijk susper vers. De volgende dag zagen we hem niet meer, helaaas. NAders hadden we aalsnog een bestelling gedaan bij hem, en wie weet er nog wel een paar dagen daar aan het strand aan vast geplakt. Toch zijn we de volgedne dag doorgereisd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *