Over Margot

Margot Verhaagen is een communicatieve duizendpoot. Op het gebied van culinaire zaken en lokale producten is ze een echte kenner. Van koken weet ze best veel, maar de echte kok in huis is Man. Door haar nieuwsgierigheid en brede interesse komt ze overal, maakt ze met iedereen een praatje en leert ze veel over wat er zoal op de Zeeuwse klei groeit, bloeit of gekweekt wordt. Het liefst is ze dan ook op pad om te zwerven door het Zeeuwse land. opzoek naar nieuws en lekkers. Iedere week schrijft ze hierover in de PZC. Daarin neemt ze het wel en wee van haar gezin ook mee, geeft een kijkje in haar afwisselende leven en over zaken waarvan ze houdt: Eten, drinken, genieten en bourgondisch leven.

Nu ligt Het Zeeuwse Babbelaarboek in de winkel, een boek boordevol recepten, verhalen, herinneringen en historie over de Zeeuwse babbelaar. Maar ook met verhalen van een babbelaar van de toekomst ontwikkeld door studenten van FoodLab Zeeland. Dat boek schreef Verhaagen en maakte ze samen met Martien Luteijn. Gijs Haak maakte er de foto’s bij. Het boek verscheen bij uitgeverij Het Paard van Troje in Goes

In april 2017 verscheen van de hand van Luteijn en Verhaagen Kiek Zeeland. “Een reisgids voor wie zich even Zeeuw wil voelen”met tips, adressen en weetjes van Zeeland. Niet te missen wanneer je Zeeland wilt ontdekken als buitenstaander of juist als insider, want veel Zeeuwen kennen hun provincie nog helemaal niet zo goed. Inmiddels ligt een tweede herziene druk in de winkels en is dit boek een doorslaand succes.

In 2015 kwam Terroir Walcheren en Noord-Beveland uit. Een boek over mooie, lekkere, lokale producten, producenten en adressen. Compleet met fietsroute. Margot schreef de teksten. Martien Luteijn was verantwoordelijk voor de vormgeving en Wieny de Brabander voor de culinaire fotografie. Het boek werd uitgegeven bij Het Paard van Troje te Goes en is inmiddels bijna uitverkocht. Een mooi voorbeeld van creativiteit en trots op de afkomst van de Zeeuwse streekproducten.

Op het gebied van PR en communicatie is Margot zeer ervaren. Ze werkt vanaf 2017 bij JB Diesch (ja, die van de babbelaars) als marketing en sales verantwoordelijke. Daarvoor werkte ze als ondermeer als communicatie adviseur, City-marketeer, docent Communicatie, docent Nederlands en Consultant op communicatie gebied. Ze is daarbij inventief en betrokken. Ze onderzoekt graag nieuwe mogelijkheden en is daarnaast binnen veel verschillende initiatieven en projecten actief. Zo is ze voorzitter van de Stichting Middelburg in Dialoog wat ze samen met een kernteam heeft opgezet.(www.middelburgindialoog.nl) De komende tijd gaat ze als bestuurslid van de Zilte Academie aan de slag. Vooren samen met de UCR en Provincie Zeeland is ze al een aantal jaar betrokken bij de Lokale Four Freedoms Awards. Voor Zorg Verandert, een samenwerkingsverband van o.a. het Ministerie van Volksgezondheid is ze sinds 2016 coördinator voor Zeeland en gaat ze aan de slag om dialogen over de veranderde zorg en voor en over Mantelzorg te organiseren (www.zorgverandert.nl). Ze is actief lid van de Ledenraad van de Rabobank en bestuurslid van het Zeeuws Vrouwenplatform. Maar Margot Verhaagen is meer. Ze is ook dagvoorzitter, trainer, netwerker, hardloper, lezer. Midden in Middelburg staat haar BenB. Leuk om een nachtje te slapen. Kortom van alle Zeeuwse markten thuis; dat is ze.

MargotVerhaagen