Domweg gelukkig in de Pluktuin

IMG_0029_2

Wat is het mooi in de Pluktuin bij Aagterkerke. Rijen bloem bedden in alle kleuren van de regenboog staan over het land verspreid. Keurig onderhouden, dat wel. Maar niet te netjes. Gewoon paadjes door de bloem bedden heen en overal mag je komen. Dat is ook zo leuk. Het is vrij toegankelijk. Je krijgt een mand en een bloemenschaar mee. Plukken mag zoveel je wilt en wat je maar wilt. In het braambos kun je zelf een een bakje bramen vol plukken voor maar 1,50 per bakje. Op het terras, onder de bomen, kun je van een kop koffie, thee en zelfgemaakt taart genieten. Of van een ijsje uit Mariekerke. Wat wil een mens nog meer? Dit is ontspannen in optima forma. Rust, het ruisen van het riet. En natuurlijk blij worden van de boeketten met bloemen die je er kunt plukken. Voor n prikkie. Want de bloemen hier zijn niet duur. Zonnebloemen, zinia’s, artisjokken, zonnehoed, lathyrus, lavendel, dahlia’s, noem maar op. De bramen-pruimentaart is overigens heerlijk. ‘De pruimen zijn van de buurman, die plukt zelf zijn pruimen niet. En in ruil voor een taart mogen wij dat doen,’ vertelt de eigenaresse van de Pluktuin. ‘En of het land nu droog is, of juist nat. Bloemen houden vooral van zon. En dat hebben we dit jaar genoeg.’