Kreeft

Het is weer het begin van het Oosterscheldekreeft seizoen Jaarlijks een feestelijk moment!

Dit jaar belooft gelukkig een goed kreeftenjaar te worden. Voor het eerst is de Pinot Gris wijn van De Kleine Schorre verkozen tot de Kreeftenwijn die wordt geschonken wordt bij de restaurants die aangesloten zijn bij de Kring van de Oosterscheldekreeft. Deze Zeeuwse kreeft heeft een andere DNA structuur dan bijvoorbeeld een Canadeese of een Noorse kreeft. Dat maakt dat deze kreeft wat zoetiger en zachter van smaak is. Past prima bij zeekraal en lamsoren. Het seizoen duurt traditiegetrouw tot 15 juli, dus houd hier rekening mee wanneer je een echte kreeft uit de Zeeuwse wateren wil oppeuzelen. Zelf een kreeft bereiden is veel makkelijker dan dat je denkt trouwens! Wat te denken van een echte lobsterroll? Koop bij een lokale visboer een kreeft.

Laat een Oosterscheldekreeft van plm 800 gr. in kokend water gaar koken en haal het vlees uit de scharen en uit het pantser. Meng het coril (dat is de merg uit kop) met zelfgemaakte mayonaise. Leg wat blaadjes sla op de broodjes en maak de kreeft aan met de mayonaise en verdeel over de broodjes. Strooi er wat kervel over. Lekker met een glaasje Pinot Gris van De Kleine Schorre! Dat is pas feest