kersen

Het is kersentijd mensen. Dus wacht niet langer en koop heerlijk een kilo Zeeuwse kersen. Die zijn mooi vlezig en donker van kleur. Ze groeien in een soort van bosjes c.q. trosjes aan de kersenbomen. Vroeger waren er veel meer kersenboomgaarden in Zeeland. Vooral in Zuid-Beveland en rond Vlake. Hoogstambomen hadden ze daar. Veel zijn er gekapt. Maar nu zijn er gelukkig weer een aantal boeren die kersen kweken. Zo ook de familie Elenbaas in Arnemuiden. Lekkere kersen hebben ze daar onder grote zeilen. Die houden de regen tegen. Daar gaan de kersen van open barsten. Maar ook houden ze de vogels tegen, die houden ook wel van een lekker hapje. Slimmeriken zijn het, sommige vogels geven door het gaas heen de kersen door aan andere vogels vertelt Elenbaas. Hij laat trots de kersen zien en proeven. Zonnekersen noemen ze die, en dat is niet voor niets! Dat is een mooie oogst die daar hangt. Kersenjam, kersenclafoutis, jam of gewoon zo. Een kers is altijd lekker. En heel gezond!