Zeebaars doet het goed op Oosterse wijze

Zeebaars komt in de Oosterschelde voor. Hoewel hij ook in subtropische wateren zwemt en in zoet en zout water. Maar voor onze Zeeuwse kust wordt hij ook gevangen. Laatst nog door mijn buurman op het strand. Hij gaat vaak in de ochtend, als er nog geen mensen op het strand zijn, vissen. Laatst dus twee zeebaarzen. Hij vertelt zelf dat hij geen vis lust, maar als ik hem was dan zou ik het wel weten! Zeebaars heeft een prachtig zilveren vel. De binnenkant is soms wat rozig. Het is een stevige vis die zich leent voor veel soorten gerechten. Ik maakte deze vis klaar op Oosterse wijze met sesamzaadjes. Daarbij een geroerbakte spinazie en wat noodles.

Dat lijkt moeilijk maar binnen een half uur staat er een gezonde en vooral smakelijk maal op tafel.Neem voor 4 personen 800 gr. zeebaars filets en ontschub ze eventueel. Kijk even of er nog graten in zitten en bestrooi ze met zou en peper. Op de viskant strooi je flink veel sesamzaadjes.  Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de vis op de vel kant ongeveer 4 a 5 minuten. In de tussentijd kook je water voor de Udon noodles. Spinazie moet eerst flink gewassen worden zodat er geen zand meer in achter is gebleven. Fruit een ui en wat knoflook in olijfolie. Voeg daar de gewassen en wat drooggedepte spinazie aan toe. Roerbak even en giet het overtollige vocht tussentijds even weg. De spinazie slinkt flink. Drapeer wat spinzie op je bord en giet daar wat zwarte bonensaus over heen. Strooi er wat sesamzaadjes over. Vervolgens leg je er wat Udonnoodles naast en daarop een zeebaars filet. Eventueel een klein beetje oestersaus om het af te maken.