Lekker buitenspelen levert Zeeroop op
Mmm, lekker een glas siroop; wie lust dat niet. Conny Schoenmaker uit Burgh-Haamstede houdt van buiten spelen zoals het zelf noemt. Struinen door het bos, de duinen en de Schelphoek. Ze plukt daar fruit, kruiden, bessen, vruchten. En daar maakt ze siropen van. Zelf in een destilleerkan. Ze is van huis uit natuurgeneeskundige, dus ze weet het nodige van kruiden en of ze wel of niet giftig zijn. Ook is ze aroma-therapeute. Maar dat alles staat nu op een wat lager pitje, want de siropen zijn haar lust en haar leven. Onder de noemer Zeeroop gaat ze de siroop op de markt brengen. Alles even natuurlijk en met respect voor de natuur geplukt. De flessen hebben nummers in plaats van namen. Dat komt omdat er zoveel smaken tegelijk in een fles zitten, dat is niet zo makkelijk om dat voorop in een woord te vangen. Op de site van Conny staat precies wat er in de flessen zit trouwens. Bijvoorbeeld nummer 52; hier zit lijsterbes, sleedoorn, appeldiksap, venkel en anijs in. Of neem nummer 23, daar kookte Wouter Kik van de Vierbannen al eens mee. Hier ook venkel wat je proeft. Dat geeft een heerlijk anijs-achtig smaakje. En 43 bevat duindoorn, braam, zeewier, appel, mandarijn en een klein beetje pepermunt olie. Heerlijk verfrissend. In totaal heeft ze 67 nummers, maar de eerst acht zijn al afgevallen. Die waren niet optimaal. Ze is zich nog steeds aan het ontwikkelen dus er komen alleen maar meer smaken bij. Nu is ze druk om die smaak en de kwaliteit te waarborgen. En is ze opzoek naar adressen om dit heerlijke goedje te verkopen. Van de hoeveelheid in de flesjes maak je 10 liter sap. En na opening is het nog 2 weken in de koelkast houdbaar. Wie meer info wil kan haar mailen. Of mij!