Detox-2

Vandaag weer gedetoxd. En je denkt wellicht dat het veel tijd kost, maar dat valt dus reuze mee. Een mango smoothie met mango, verse munt, grape-fruitsap, verse gember en wat spinazie is zo gemaakt. Als lunch at ik soep wat van gisteren over was en vanavond at ik een super snelle roerbak schotel. Ik deed 2 knoflooktenen en een ui in de koekenpan. Even laten fruiten en dan champignons toevoegen, een courgette, 2 paksoi’s in stukjes gesneden en op het allerlaatst wat sesamzaadjes en verse tauge erbij. Natuurlijk wat zout en peper er op. Heerlijk bij een stukje zeebaars dat ik in weinig olijfolie had gebakken. Het gaat vooral om veel en gezonde groenten. En veel sprouts, zaden, pitten, noten en geen kant en klare zaken. Dus eigenlijk een beetje zoals ik altijd eet, zonder wit wijntje erbij (dat had wel echt goed gesmaakt; nu was het gember thee) Rustig en met smaak je bord leeg eten. Dus geen tv, krant of IPhone in de buurt. En dat is ook wel weer eens goed. Ik ga het na deze week volhouden. Alleen dat kopje koffie in de ochtend, dat ga ik toch weer nemen, denk ik. Daar verheug ik me alweer op. Tenzij ik denk dat ik het toch nog kan missen, dan laat ik het zondag even staan en kijk ik hoelang ik zonder kan. En dat ga ik ook met wijn, bier en allerlei anders alcoholisch proberen. En ach er zijn ergere dingen…..