nieuw

Bijna weer een nieuw jaar. Wat zal het ons brengen en gaat er echt iets veranderen in de wereld? Januari is altijd de maand van terug naar af. Een lege woonkamer zo zonder kerstboom. Het vooruitzicht van de feestdagen die komen gaan is verdwenen en de routine van alledag dient zich weer aan. Daar moet ik me altijd even toe zetten. En dan zijn Man en ik beiden ook nog eens in januari jarig. Meestal ben ik tegen die tijd juist uitgefeest en klaar met alle uitgebreide maaltijden, lang natafelen, borrels en bijeenkomsten. Voornemens heb ik dit jaar niet gemaakt. Daar ben ik niet zo goed in en de kans van slagen is daarom niet zo groot. Dat zou alleen maar tot frustratie leiden. Voor veel mensen gelukkig herkenbaar dus voel ik me daarin gesterkt. Al zou ik het liefste nog meer gaan sporten, minder eten en kilo’s af willen vallen. Na al die aangeklede borrels (een synoniem voor hele maaltijden), copieuze diners en lekkere tussendoortjes ben ik wel weer toe aan salades, vitamines en gezond. Iets om op te kauwen in plaats van al het lekkers zo naar binnen te laten glijden. Het echt zo dat je door goed te eten je beter voelt. Dus veel gezonde dingen in huis gehaald.Ik maakte een salade van verschillende soorten sla, avocado, geraspte wortel en lentuitjes. Met een Chinese dressing van 4 eetl. sesamolie, 4 eetl. sojasaus, 1 eetl. rijstazijn, wat zout en vers geraspte gember smaakte het heerlijk. De jongste Man vond het wat minder. Hij houdt nogal van vlees. Dus voor hem maakte ik de salade aantrekkelijk met wat uitgebakken Zeeuws spek. Dat dan weer wel.