Tattoo

De zoon van vrienden was geslaagd en ging op een examenreis naar Lloret de Mar. Leuk voor hem. Maar zij hielden hun hart vast. Hoe zou dat gaan? Zou er toch niet teveel gedronken en gefeest worden? Kwestie van loslaten. Hoe moeilijk dat ook is. Het is natuurlijk helemaal de trend om op een examenreis te gaan en daar het welverdiende diploma eens even goed te vieren. Vaak besprenkeld met veel drank en soms zelfs pillen. Dat kan best zo zijn, maar als ouders heb je het gevoel dat er overal gevaren loeren. En dat ze als wandelende portemonnees worden gezien en gebruikt. Ze zijn nog best jong als ze net hun diploma gehaald hebben. Maar goed. Loslaten is best een ding. Een van mijn Mannen is vorig jaar zonder al te veel kleerscheuren van zo’n reis uit Portugal teruggekomen. Hij had daar met een groep van zeven jongens zelfs bijna iedere avond gekookt. Niet alleen omdat het veel goedkoper was maar ook omdat het indruk maakte op de daar aanwezige dames, zo begrepen we algauw. Die werden zelfs uitgenodigd om te blijven eten op voorwaarde dat ze dan ook iets klaarmaakten. Dat ging best goed. Al denk ik dat het gehalte aan vitaminen en gezonde etenswaren tot een minimum beperkt bleven. Denkt u vooral aan pannenkoeken, pasta of rijst. En bier. Dat van de goedkoopste supermarkt kwam. Hij had dan ook weinig uitgegeven en was daar trots op. Die zuunige Zeeuw. Bij de zoon van de vrienden ging dat iets anders. Hij had bij thuiskomst een heuse verrassing in petto. Een tattoo. Ik was natuurlijk benieuwd wat voor een tattoo het was. En nu komt het; met al zijn maten, zes in totaal, had hij voor dezelfde tattoo gekozen. Een boom, het kenmerk  van Lloret de Mar, met daaronder het jaartal. Gelukkig op een niet al te opvallende plaats op zijn been. Hoe bleu en naïef kun je zijn? Altijd nog beter dan een geslachtsziekte of iets anders van dien aard. Maar toch. De vrienden konden er uiteindelijk wel om lachen. Misschien is het trouwens wel een idee voor de Zeeland promotie? Een sjabloon voor een tattoo. Met een afbeelding van een Zeeuws meisje met het jaartal eronder. Moet kunnen: een tattoo als souvenir.