Guilty pleasures

Guilty pleasures

Guilty pleasures, letterlijk geheime geneugten hebben bekendheid gekregen via De Wereld Draait Door, maar dan met liedjes. Heerlijke liedjes overigens die vaak al lang weg waren weggezakt in mijn geheugen en die ik dan heerlijk voluit mee kon zingen. Ze waren een soort van herontdekking van het desbetreffende lied. En een soort van bevestiging van wat ik natuurlijk zelf allang wist. Stiekem. Dat het ooit niet echt een heel hip nummer was maar wel een lekkere een meezinger. Zo één die je niet uit je hoofd kreeg. Ook op eetgebied zijn er guilty pleasures, heimelijke genoegens waar je stiekem van smult. Omdat het niet gezond is, of omdat het eigenlijk als heel vies te boek staat. Maar waar je heerlijk van kunt genieten.

Mijn guilty pleasures. Ik heb er een paar. Beetje tricky om deze aan de wereld bekend te maken, maar vooruit. Een witte tijgerboterham met zoute roomboter en dan pindakaas met stukjes noot. Goddelijk maar qua calorieën en voedzame inhoud niet zo goed. Of verse door de bakker gebakken ontbijtkoek met, daar is ie weer, zoute Zeeuwse roomboter. Een lekkere dikke laag. Een lekker stuk vers Zeeuws spek. En vooruit, nu ik toch bezig ben kan ik ook mijn voorliefde voor een grote zak patat met mayonaise wel toegeven of een broodje filet amercain van de slager. Zo maar, tussendoor. Deze lekkernijen ontzeg ik mezelf het liefst. Slecht voor mijn lijn en niet pukkelbestendig. Daarnaast geef ik als ouder natuurlijk graag het goede voorbeeld en dus smeer ik dun, dunner, dunst. Nog niet zoals mijn vader vroeger deed en per stukje boterham dan 4 hagelslagkorreltjes strooide, als goed voorbeeld. Ik blijf natuurlijk wel een mens. Dus zet ik zo af en toe mijn tanden graag in een heerlijke verse Zeeuwse bolus. We serveren ze ook in onze bed and breakfast bij het ontbijt, de kleine vairant. (benbgroenmarkt.nl) Met roomboter. Ik eet ze als maaltijdvervanger. Lekker! Alleen niet zo vaak omdat het eigenlijk niet mag van mezelf. Maar af en toe….Tjsa, het moet wel guilty blijven natuurlijk.