Eieren

Het is bijna Pasen, de tijd om aan eieren te denken. En wie zegt Zeeuwse eieren zegt Sturm. “Ons bedrijf levert op jaarbasis miljoenen eieren,” vertelt Michiel Wouters, een van de drie eigenaren, trots.”Bij eieren moet het aantal het doen,” legt hij uit. “Eieren zijn een goedkoop product dus het gaat om de hoeveelheden. Nu het toeristenseizoen begint, trekt de vraag naar de Zeeuwse eieren ook aan. Dat hangt dit jaar samen met de Pasen en dat merken we. Wij zeggen altijd dat de eieren in de doosjes qua maat een beetje royaal moeten zijn dus verkopen we voornamelijk gewichtsklasse L in de eierdozen en dan in de bruine variant. Dat is hier de eetgewoonte waardoor we voornamelijk bruine kippen hebben rondlopen,” zegt hij. Op hun bedrijf in Buttinge lopen zo rond de 26.000 Zeeuwse scharrelkippen rond. “Naast scharreleieren verkopen we ook biologische eieren, die komen van een Zeeuwse collega. We leveren daarnaast gepelde eieren en gepasteuriseerd eiwit en eigeel, vooral aan de horeca.” Tijd om zelf eens eitje te tikken en 

advocaat te maken. Roer 12 eierdooiers los in een pannetje samen met 300 gr. fijne suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Niet te hard kloppen want dan gaat het schuimen. Meng er beetje bij beetje een blikje gecondenseerde melk (300 ml.) door en 150 ml. brandewijn tot alles goed gebonden is. Haal de pan van het vuur en zet in koud water zodat de dooiers niet verder doorgaren. Schenk in een fles en bewaar in de koelkast. Lekker voor bij de paasbrunch met wat stijfgeslagen room.