Zeeuwse biologische limonadesiroop met duinkruiden en minder suiker

Searoop is een biologische siroop uit Zeeland op basis van vers geperste biologische appels en kruiden uit de duinen. Het is heerlijk, verfrissend, gezond en heel geschikt om in een mocktail te drinken of zomaar tussendoor. Searoop komt in vier verschillende, bijzondere smaakcombinaties op de markt.

Searoop is een siroop naar een recept van Conny Schoenmakers. Zij stond aan de wieg van Zeeroop, siroop die ze maakte  met zorg en respect voor de natuur. Ze plukte haar kruiden op de fiets in het duingebied van Westenschouwen om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. JB Diesch heeft het initiatief genomen om deze siropen voor de consumenten markt verder te ontwikkelen onder de naam Searoop. Conny’s fiets is nog steeds terug te vinden in het  speciaal voor Searoop ontworpen etiket. De vier verschillende Searopen hebben verdiepende, gelaagde smaken doordat naast het gebruik van de duinkruiden tevens, botanische kruiden van Biosfeer uit Groede zijn toegevoegd en vers geperste biologische appels de basis vormen. Searoop is een Zeker Zeeuws streekproduct.

De smaken die nu op de markt komen zijn: 

Zwarte bes, Lavendel, Roos : te typeren als bessig met een zoetige afdronk maar door de lavendel niet te zoet

Rozemarijn, Citroenmelisse, Tijm; frisse siroopsmaak die makkelijk mixt en een echte allemansvriend is

Duindoorn, Meidoorn, Salie: smaakt bijna citrustachtig zonder dat er citrus in zit, de salie maakt het echt af

Rabarber, Zeevenkel, Zeekraal hier komt de zilte smaak goed naar voren, deze siroop smaakt goed bij alle zeevruchten als oesters, mosselen en bij visgrechten

Veel siropen worden gemaakt met concentraten van appelsap. Searoop is juist gemaakt van versgeperste biologische appels, waardoor deze siroop minder suiker bevat. De kruiden voor de verschillende smaken komen uit de Zeeuwse duinen en van Biosfeer uit Groede. Naast dat Conny Schoenmakers de Searopen heeft ontwikkeld heeft Nick Sinke van Biosfeer uit Groede een bijdrage geleverd aan het blenden van de smaken. Searoop sluit aan bij de trend dat er steeds minder alcohol wordt gedronken. De Searopen hebben verdiepende smaken met meerdere lagen. Ze kunnen daardoor prima in een sap -arrangement tijdens het diner worden gedronken of natuurlijk gewoon tussen door als dorstlesser. Doo de versgeperste appels bevat het veel vitamines waaronder vitamine C.

Searoop is 100% bijzonder omdat

Searoop is gemaakt van versgeperste biologische appels

Searoop is bereid met verse kruiden uit de Zeeuwse duinen 

Searoop botanische, biologische kruiden van Biosfeer uit Groede bevat

Searoop veel minder suiker bevat dan andere siropen of frisdranken

Searoop een intense, verdiepende smaak met meerdere lagen heeft

Searoop een goed alcohol vrij alternatief is (maar mixen met witte wijn of prosecco kan natuurlijk altijd)

Searoop lekker is voor iedereen van 0 tot 100 jaar

JB Diesch, sinds 1892, is bekend van de echte Zeeuwse babbelaars in de blauwe blikjes met afbeeldingen van Zeeuwse klederdracht en chocolade met stukjes babbelaar. Omdat ook Searoop Zeeuwse roots en ingrediënten heeft en ambachtelijk gemaakt wordt, sluit dit mooi aan en versterkt dit elkaar.