Rabarber

Regelmatig ben ik iets kwijt. Dat kan variëren van een boek tot een paar schoenen, een t-shirt of een krant die ik nog wilde lezen. Heel vervelend want in zoeken gaat een hoop tijd zitten. Niet alleen in het zoeken naar iets wat kwijt is geraakt, maar ook in het nadenken over waar hetgeen wat kwijt is, zou kunnen zijn. Ik weet niet of je dit herkent, maar ik denk zomaar van wel. Mijn nieuwe strategie is stoppen met zoeken. En heel gek, vaak komt het door mij gezochte voorwerp ineens als vanzelf tevoorschijn. Zat het toch nog in een onuitgepakte tas. Of lag het in tussen de schone Mannenwas of gewoon op een stapel waar ik iets te vluchtig doorheen had gekeken. Soms al wel drie keer. Overigens is het zoeken naar een zwart shirt bij mij is en lastige opgave gezien het feit dat ik bijna alleen maar zwarte shirts heb. Dat geldt ook voor zwarte schoenen. Ooit vroeg ik mijn moeder een paar zwarte schoenen uit mijn kast mee te nemen. Ze was onzet. ‘Zwarte schoenen? Welke van de ontelbare paren bedoel je?’ vroeg ze me lachend. Maar goed, dat terzijde. Vorige week zocht ik het recept van een rabarberpudding van Nigella Lawson. Die had ik haar ooit op tv zien maken en toen heb ik het recept meegeschreven en destijds na gemaakt. Een geweldige, knalroze drilpudding van rabarber. En juist, midden in de rabarbertijd, nergens meer te vinden. Totdat ik afgelopen winter de boekenkast eens afstofte en het recept ergens uit een boek dwarrelde. Vanavond dus rabarberpudding. Lekker fris en mooi. Snij 1 kg rabarberstelen in stukken van plm 3 cm. Doe ze in een ovenschaal met 400 gr. basterdsuiker, het sap van 1 geperste sinaasappel, wat limoenrasp en 200 ml. witte wijn. Bedek met aluminiumfolie en bak het een uur in een voorverwarmde oven van 180C. Het sap wat hierbij vrijkomt vervolgens zeven in een schone kom en mengen met 8 voorgeweekte blaadjes gelatine. Dit geheel goed mengen en in een ingevettte pudingvorm gieten Zet deze minimaal 4 uur in de koelkast. Ondertussen 250 ml. slagroom kloppen met wat suiker en mengen met de overgebleven rabarber voor op de gestortte pudding ter decoratie. Nu kan ik het recept nooit meer kwijt raken. Rabarber staat nu vers op het land bij ondermeer Bioduin in Koudekerke. Het voedzaam, gezond en erg lekker. Ik dronk er overigens een glaasje Searoop rabarber, zeekraal en zeevenkel bij.