Stalletjes

Mede door het warme weer van de afgelopen tijd is het seizoen van het Zeeuwse fruit en groente nu in al volle gang. Overal langs de weg staan stalletjes waar je voor weinig geld bakjes vers geplukt fruit of groente kunt kopen. Tenzij ze al weg zijn natuurlijk. Hoe leuk is het dat er overal stalletjes langs de weg staan met de meest en prachtige en lekkere producten, zo van het Zeeuwse land. Verser kan niet en vaak zijn deze producten helemaal niet duur. Toen de Mannen nog Mannetjes waren en ik vaak met hen ging fietsen maakten we er een sport van om op deze manier boodschappen te doen. Boontjes, bloemkool, aardappelen, komkommers, pruimen, eieren en soms zelfs zonnebloemen. Als we dan thuis de tassen uitpakten voelden we ons de koning te rijk. Een vriendin die oorspronkelijk uit Zeeland komt maar nu in Rotterdam woont, heeft op een prachtige plaats aan de Schouwse kust een bijzondere pipowagen staan. Verstopt tussen de bomen in een oude boomgaard. Zij vertelde me afgelopen week dat ze ook graag de weggetjes in de omgeving af speurt om inkopen te doen. Zij vond in de buurt een stalletje met courgettes. Ze maakte er een courgettesoep met grijze garnalen mee. Een recept dat ik u niet wil onthouden. Makkelijk, lekker en vooral leuk na zo’n fietstochtje. Smoor een sjalotje, 2 tenen knoflook en een stukje geraspte gember in wat boter met olijfolie. Was 2 of 3 middelgrote Zeeuwse courgettes, snij ze in kleine blokjes en laat ze even meesmoren. Maak van 2 groente bouillonblokjes en kokend water een liter bouillon en voeg dit er bij. Is het gaar, doe er dan een flinke scheut room, zout en peper bij en maak alles fijn met de staafmixer. Doe in een kom wat fijn gesneden koriander en wat Zeeuwse garnalen en schenk daar de soep op. Een echt zomersoepje.