cassettebandjes

Op zolder heb ik een mand vol met oude cassettebandjes staan. Ik kreeg die mand een paar jaar geleden van mijn ouders omdat ze de zolder aan het opruimen waren. Vroeger zat ik iedere dag aan de radio gekluisterd, klaar met mijn vingers bij de recordkop,  om meteen de nieuwste hits op te nemen. Vooral op vrijdag tijdens de Hitparade. Ook de Avondspits was vaste prik. Als grapje sprak ik zelf een tijdje cassettebandjes in, met semi-romantische liedjes à la Candlelight van Jan Veen die ik dan verstuurde naar vriendinnen. In de begintijd van onze verkering stuurde ik die trouwens ook naar Man. Nu de radio deze week precies 100 jaar bestaat, komen mijn radiohelden van vroeger weer voorbij, al luister ik nog steeds vaak en graag thuis en in de auto naar de radio. Opnemen hoeft niet meer, ik bewaar nu via Spotify mijn favorieten. Er is overigens weer belangstelling voor cassettebandjes, las ik in deze krant. De kans op het vastlopen van het bandje en een hoop ruis nemen de muzikanten, die weer cassettes opnemen, voorlief onder het mom van ‘analoge warmte’. Tsja. Ik zou mijn bandjes best eens willen afluisteren alleen heb ik al jaren geen cassettespeler meer dus hou ik het bij de radio. Ik luisterde vroeger ook naar de ‘De Groenteman’; een radiorubriek met een sketch tussen de groenteboer en zijn vrouwelijke klant met een bijbehorend recept. Altijd iets met seizoensgroenten. Echte eet-radio. De begintune was: ‘Tja-tja-tja, wat zullen we eten?’ Deze week een wortelsalade. Rasp 500 gr. Zeeuwse winterwortelen en voeg daar het sap van een sinaasappel en een halve citroen aan toe, samen met 2 el. olijfolie, 2 tl. komijnzaad en een handje fijngemaakte walnoten. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met brood als lunch, onderwijl radio luisterend.Casetteban