detoxen

Ik ben aan het detoxen geslagen. Ik had het gevoel dat het even nodig was en nu na een paar dagen, (4 alweer!) geen koffie, suiker en E-nummers voel ik me best wel goed. Toegegeven, dat kopje koffie in de ochtend mis ik echt. En snoep na de maaltijd ook. Maar ik eet wel heel gezond en lekker en probeer met iets meer aandacht te eten dan anders. Ik ben geen heilige dus heel af en toe droom ik van caramel, drop, chips en zo van die andere lekkernijen. Of van een frietje met. Maar als je er gewoon wat op let en je inhoudt schijn je je darmen met detoxen eens lekker te verwennen. Ik drink als start een glas lauwwarm water met citroen en eet als starter havermout geweekt in amandelmelk, met walnoten, abrikozen en zonnebloempitten. Dat maak ik de avond tevoren al klaar en dan zet ik het in de oven als ik onder de douche sta. (met koud na douchen brrr.)  Een heerlijk en vullend hapje als ontbijt. Een glas vers geperst sap met chiazaad drink ik daarna. Tijdens de ochtend eet ik worteltjes, dat deed ik altijd al want ik hou erg van rauwe worteltjes. Als lunch eet ik salades. Met avocado of linzen, kikkererwten, tomaten en met geitenkaas. Kaas van koemelk mag namelijk niet. In de middag probeer ik een smoothie te maken van fruit met lekkers erdoor. Dan heb je niet zo heel veel trek om 17.00 uur. Dat is normaliter mijn snackmoment. Kaas, noten of toastjes met lekkers gaan er tegen die tijd goed in. Gelukkig mag je dan wel geitenkaas en ongebrande en ongezouten noten mogen ook. En op internet zijn tal van lekkere recepten te vinden die detoxend werken. Zo eet ik vanavond een thais soepje met garnalen. Van wat geschilde gember, 1 stengel citroengras, 6 gedroogde citroenblaadjes, 1 rood pepertje , het sap van 1 limoen, wat koriander, 2 knoflooktenen en 2 sjalotjes maak je een pasta in de blender. Zet dit even aan in wat olijfolie en voeg er visbouillon (van een blokje), 400 ml kokosmelk en 3 el vissaus er aan toe. Ik had nog visbouillon in de diepvries. Daarna flink wat garnalen, champignons, paksoi en boekweit noodles. Noodles van rijst of meel mogen niet tijdens de detox. Klinkt niet alleen lekker, is ook zeer smakelijk. En verwarmend, gezond en vers.  Ook als je niet detoxt.